Assurantiekantoor de Hoop overgenomen door Meijers Assurantiekantoor

Per 1 mei 2022 heeft makelaar in verzekeringen Meijers Assurantiekantoor de Hoop uit Capelle aan den IJssel overgenomen. De portefeuille bestaat voornamelijk uit zakelijke relaties en gelieerde particulieren. Daarmee past deze transactie binnen de strategische ambitie van Meijers om mede door gerichte overnames te groeien in specifieke zakelijke segmenten.

De Hoop is een familiebedrijf van de broers Bert en Peter de Hoop en hun echtgenotes, opgericht door hun vader in 1973. Na bijna 34 jaar aan de leiding van het bedrijf te hebben gestaan, hebben zij besloten om aansluiting te zoeken bij een grotere makelaar die de behoefte van hun klanten in de toekomst goed kan blijven invullen. In dit selectieproces waren operationele én culturele overwegingen leidend. 

Daniel de Swaan, CEO bij Meijers, is content met deze overname: “Meijers heet de relaties van de Hoop van harte welkom. Met onze slagkracht in IT, compliance en vooral ook inkoop gaan we hen met nog meer focus bedienen. We kijken ernaar uit om de nieuwe relaties aan te sluiten op ons portaal en uitgebreide dienstverlening met hen te delen. Denk bijvoorbeeld aan Arbo gerelateerde diensten en risk engineering. Ook zien we uit naar de samenwerking met het team van de Hoop. We houden een vestiging in Zuid-Holland geopend.” 

Ook de Hoop is gelukkig met de transactie. Bert de Hoop, DGA: “Deze stap stelt ons in staat om kwalitatieve schaalvergroting toe te passen. Onze klanten krijgen toegang tot een professionele digitale infrastructuur, een internationaal netwerk, een stevig inkoopkanaal en experts op diverse terreinen. Bovendien hebben de beide familiebedrijven een vergelijkbare kijk op de wereld. De reflectie daarvan zien we terug in de kernwaarden van de twee bedrijven.” 

Peter de Hoop, DGA, vult aan: “Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid van het bestaande team blijven in stand. Wij zijn verheugd om ook na deze stap onze klanten vanuit ons kantoor in de regio Rotterdam met dezelfde energie te blijven bedienen.” 

 

Geplaatst op 17-05-2022

< VorigeVolgende >


Share on: