DBRS Limited rapporteert over claims na Australische bosbranden

DBRS Limited (Morningstar DBRS), een wereldwijde kredietbeoordelingsonderneming, heeft een rapport uitgebracht met de titel 'Wildfire Challenges Manageable for Australian in Q1 2020'. Dit rapport analyseert het effect van de bosbranden op het Australische property and casualty, dat waarschijnlijk circa 2,0 miljard Australische Dollars aan claims als gevolg van de natuurrampen in het eerste kwartaal van 2020 betreft.

Het rapport benadrukt de volgende punten:
  • De bosbranden van 2019-2020 kunnen de grootste brand in de Australische geschiedenis worden, maar zijn nog steeds een relatief klein verlies op wereldschaal;
  • verzekerde verliezen na de Australische bosbranden zouden een minimale impact moeten hebben op de kapitalisatie van de industrie;
  • echter, de klimaatverandering zou de frequentie en de ernst van catastrofale gebeurtenissen in Australië kunnen verhogen.
 
"De Australische verzekeraars zullen onder druk komen te staan tijdens het laatste kwartaal van 2019 en het eerste kwartaal van 2020, omdat ze het gewicht van de catastrofe-eisen in combinatie met de lage rentevoet voelen", zegt Marcos Alvarez, Senior Vice President, Global Financial Institutions Group. "Wij schatten dat de totale verzekeringstechnische resultaten van het eerste kwartaal voor de sector aan de negatieve kant zijn en mogelijk niet worden gecompenseerd door beleggingsinkomsten in de loop van het kwartaal. De verliezen van deze gebeurtenissen zouden echter, indien er zich in 2020 geen andere grote catastrofe voordoet, geabsorbeerd moeten worden door de jaarresultaten in de Australische sector met een verwaarloosbare impact op de kapitalisatie."
 
 
Geplaatst op 28-01-2020

< VorigeVolgende >


Share on: