Partnerschap VBV en Legentic voor het opsporen van gestolen voertuigen

VBV en Legentic hebben dinsdag 17 januari aangekondigd dat ze een samenwerkingsverband zijn aangegaan tegen voertuigcriminaliteit in Nederland, waarbij Legentic’s Sjerlok zal worden ingezet voor het lokaliseren van gestolen voertuigen. Beide partijen zijn verheugd over de samenwerking om nog meer gestolen en verduisterde voertuigen op te sporen voor alle verzekeringsmaatschappijen aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars.

"In Nederland worden jaarlijks meer dan 6500 auto's gestolen. VBV wil één platform creëren en alle verzekeraars in Nederland ontzorgen bij het opsporen en terugvinden van gestolen voertuigen", zegt Edwin Karelsen, directeur bij VBV." Als non-profit organisatie is ons doel zoveel mogelijk te betekenen voor de maatschappij en onze leden. Dat doen we door gestolen auto's terug te halen en binnenkort ook met de mogelijkheid om verduisterde voertuigen daar aan toe te voegen. Legentic zal aanzienlijk bijdragen aan onze strategische marktbenadering.”

Door deze samenwerking krijgt VBV met alle aangesloten verzekeringsmaatschappijen toegang tot Legentic’s Sjerlok om hen te helpen jaarlijks al gauw zo’n 200 auto's terug te halen en daarmee tegelijkertijd verzekeringen toegankelijk te houden door de kosten van fraude en diefstal te beperken.
 
"Onze goal is om eind 2024 dagelijks 100 diefstal en fraude gevallen aan het licht te brengen. Deze overeenkomst met VBV is een grote stap in de richting van dat doel. We zullen nu aanzienlijk meer gestolen voertuigen voor de nederlandse markt kunnen opsporen nu alle verzekeraars toegang krijgen tot de Legentic-tools", zegt Espen Fjeldberg, CEO van Legentic. "Deze samenwerking is een geweldige opstap voor Legentic zodat we met vertrouwen andere maatschappijen in de EU kunnen benaderen en gezamenlijk de schadelast verlagen."
 
 
Over de VBV:

De Stichting Verzekeringen Voertuigcriminaliteit Nederland (kortweg VBV) is een gezamenlijk initiatief van alle verzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbonden van Verzekeraars om voertuig-, vaartuig-, werkmaterieel- en transportcriminaliteit te bestrijden. Wij behartigen de collectieve belangen van Nederlandse schadeverzekeraars, leasemaatschappijen en verhuurbedrijven bij het terugvinden en afleveren van gestolen voertuigen.
 
 
Geplaatst op 19-01-2023

< VorigeVolgende >


Share on: