NN Group heeft Inga Beale voorgesteld als lid Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen van NN Group heeft voorgesteld Inga Beale te benoemen tot lid van de Raad van Commissarissen van NN Group voor een termijn van vier jaar. Deze voordracht is gedaan met de intentie om de samenstelling van de Raad van Commissarissen verder te versterken, met een specifieke focus op transformatieprocessen.

Foto Linkedin

Inga Beale
Inga Beale (1963, Britse) heeft bijna 40 jaar ervaring in de internationale verzekerings- en financiële dienstverlening, waarbij zij leiding heeft gegeven aan zowel beursgenoteerde als private ondernemingen. Ze heeft een sterke staat van dienst op het gebied van digitale en operationele transformatie, met een focus op prestaties en groei. Meest recentelijk was Inga Chief Executive Officer van Lloyd's of London, 's werelds gespecialiseerde verzekerings- en herverzekeringsmarkt.
 
Voor haar rol bij Lloyd's bekleedde Inga diverse leidinggevende functies, waaronder Group Chief Executive Officer van Canopius Group Ltd, lid van de Groepsdirectie van Zurich Insurance Group Ltd, en Chief Executive Officer van het voormalige Converium Holding AG.
 
Inga bekleedt momenteel niet-uitvoerende bestuursfuncties bij Mediclinic International plc, Crawford & Company, en London First.
 
Indien Inga wordt benoemd, zal zij tevens lid worden van het Risk Committee en het Nomination and Corporate Governance Committee van de Raad van Commissarissen.
 
De voorgestelde benoeming wordt gesteund door de centrale ondernemingsraad van NN Group. Het voorstel tot benoeming zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de jaarlijkse algemene vergadering die op 20 mei 2021 zal worden gehouden (AVA). De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank.
 
 
Geplaatst op 02-04-2021

< VorigeVolgende >


Share on: