Aon verkoopt Duitse pensioenbedrijven om deal Willis veilig te stellen

Aon heeft maandag bekend gemaakt dat zij hebben ingestemd met de verkoop van verschillende Duitse pensioen- en beleggingsadvies activiteiten aan het in Londen gevestigde adviesbureau Lane Clark & Peacock LLP als onderdeel van de inspanningen om de geplande overname van rivaal Willis Towers Watson veilig te stellen.

De voorwaarden van de transactie werden niet bekendgemaakt. In een verklaring op maandag 17 mei gaf Aon aan dat zij ermee hebben ingestemd de pensioenadvies-, pensioenverzekeringsbroking-, pensioenadministratie- en beleggingsadviesactiviteiten in Duitsland aan Lance Clark & Peacock te verkopen. De te verkopen activiteiten zijn verdeeld over vijf kantoren en hebben 350 werknemers. De overeenkomst is afhankelijk van de afronding van de overeenkomst tussen Aon en Willis.
 
"De overeenkomst biedt een oplossing voor de vragen die de Europese Commissie heeft gesteld met betrekking tot de markten waarop deze activiteiten actief zijn. Aon en Willis Towers Watson blijven werken aan het verkrijgen van aanvullende goedkeuring van toezichthouders in alle relevante jurisdicties", aldus de verklaring van Aon.
 
De overeenkomst komt minder dan een week nadat Aon ermee heeft ingestemd een groot deel van de herverzekeringsactiviteiten en andere activiteiten van Willis in Europa en Noord-Amerika te verkopen aan concurrent Arthur J. Gallagher & Co. voor 3,57 miljard dollar. Gallagher heeft er ook mee ingestemd om bijkomende activiteiten van Aon te kopen, mochten toezichthouders verdere verkoop eisen als voorwaarde om de Aon-Willis deal goed te keuren.
 
Aon, de op één na grootste verzekeringsmakelaar van de wereld, stemde ermee in om Willis, de op twee na grootste makelaar, in maart 2020 te kopen. Toezichthouders in Europa, de Verenigde Staten, Australië en Singapore hebben gezegd dat zij de deal nauwlettend in de gaten houden.
Geplaatst op 18-05-2021


Share on: