Belgische vastgoedexperts richten beroepsfederatie Febevex op

Om de belangen te verdedigen van de vooralsnog niet beschermde titel ‘vastgoedexpert’, hebben twaalf, met name Belgisch Limburgse deskundigen, de beroepsfederatie Febevex opgericht. Het lidmaatschap is ook een kwaliteitslabel voor de experts die bijvoorbeeld waarde- en schadebepalingen of plaatsbeschrijvingen uitvoeren.

Om een woning te kopen, te verkopen, te huren of te verhuren is het advies van een vastgoedspecialist onmisbaar. Naast erkende vastgoedmakelaars zijn er ook vastgoedexperten, die onder meer onderzoeken uitvoeren naar bijvoorbeeld energieprestaties, de aanwezigheid van asbest, schadepalingen, enzovoort. Ze kunnen ook als syndicus fungeren.

Zowel particulieren, banken, verzekeringsmaatschappijen als bedrijven en overheden kunnen deze specialisten inschakelen. Momenteel is hun beroepstitel van vastgoedexpert echter nog niet beschermd. Om de vraag naar een officiële erkenning kracht bij te zetten en het beroep naar een hoger niveau te tillen, hebben twaalf vastgoedexperts de Federatie Belgische Vastgoedexperts (Febevex) opgericht.

“Hiermee verdedigen we de belangen van de vastgoedexpert”, aldus Eddy Gaethofs, de eerste voorzitter van de nieuwe vereniging. “Leden moeten voldoen aan strikte kwaliteitseisen en werken volgens onze richtlijnen en reglementen. Ze maken deel uit van een nationaal netwerk en hebben toegang tot expertise. Tegelijkertijd vindt iedereen die een beroep wil doen op een vastgoedexpert, bij ons de juiste specialist.”

Febevex wil met een erkenning op zak, het vertrouwen in de kwaliteit van de leden verhogen. “Wij moeten een huis van vertrouwen worden”, aldus voorzitter Eddy Gaethofs, die samen met Marc Beckers, Astrid Hendrickx, Johan De l’Arbre en Hilde Claes het dagelijks bestuur van de nieuwe vereniging vormt.

Geplaatst op 23-08-2022


Share on: