Taxichauffeurs verdienen premiekorting via RijBeterBox

Begin dit jaar lanceerde de Vereende de RijBeterBox. Een box die eenvoudig kan worden ingeplugd in de taxi en die met een aantal parameters het rijgedrag van de taxichauffeur meet en hier een score aan toekent.

Er was toen nog niet duidelijk wat het resultaat van een goede score was: of een aanbieding van een reguliere verzekeraar of korting op de premie bij de Vereende. Nu maakt de Vereende het helder: bij een goede score ontvangt een taxichauffeur korting op zijn premie bij de Vereende. En met die goede score in de hand kan de assurantieadviseur een poging doen om een offerte bij een reguliere verzekeraar te krijgen. Hieronder leest u precies wat dit eerste, premiekorting bij de Vereende, betekent.

Korting op de premie
Het doel van de RijBeterBox is om de taxichauffeur bewust te maken van zijn rijgedrag waardoor de chauffeur zijn rijgedrag kan verbeteren. Met als gevolg minder schades. De RijBeterBox meet aan de hand van 7 parameters het rijgedrag van de taxichauffeur. Dat zijn toerental, bochten (links en rechts), remmen, accelereren, snelheid en stationair draaien. Per maand ontvangt de chauffeur een rijscore voor zijn rijgedrag. De gemiddelde score van de laatste zes maanden voor de hoofdpremievervaldatum is de rijscore die wordt toegekend en waarover de korting wordt berekend. In onderstaande tabel kunt u zien bij welke score welke korting geldt. De chauffeur ontvangt de korting dan een jaar lang. Bij de daarop volgende hoofdpremievervaldatum gaan we weer uit van de dan geldende rijscore om de korting te berekenen. 
 
Puntenscore Korting
79 en minder 0%
80 10%
81 12%
82 14%
83 16%
84 18%
85 20%
86 22%
87 24%
88 26%
89 28%
90 en meer 30%
 
Geen kosten, geen nadelen
Aan het rijden met de RijBeterBox zijn voor de taxichauffeur geen extra kosten verbonden. Wel betaalt de chauffeur een borg van € 80,-. Deze borg krijgt de chauffeur weer terug als hij de RijBeterBox inlevert. Alleen een hoge score heeft invloed op uw premie. Dan krijgt u korting. Bij een lage rijscore wordt uw premie niet verhoogd. 
Voor de volledigheid, als u schade rijdt heeft dat uiteraard wel effect op uw premie. 
 
Bewuster rijgedrag heeft naast korting nog meer voordelen voor u. Het zorgt ook voor minder stilstand vanwege schades, minder onderhoudskosten en een lager brandstofverbruik. Bert Sonneveld, Manager Marketing & Acceptatie: “Aan het rijden met de RijBeterBox zitten dus geen nadelen voor de chauffeur, alleen maar voordelen”. 
 
Kijk hier voor meer informatie over de RijBeterBox en voor het aanmelden voor de RijBeterBox. 
Geplaatst op 22-09-2022
Share on: