Vering International verwerft meerderheidsbelang Lengkeek

Vering International heeft de strategische overname aangekondigd van Lengkeek BV. Daarmee versterkt het bedrijf, dat onderdeel is van de Franse Adenes groep, zijn internationale netwerk van expertisebedrijven.

Foto: Tancrede Stagnara (l.) en Hans de Hoog (r.)

Adenes is een Franse groep van expertisebedrijven met diverse labels, waaronder Elex, Vering en 3C. De groep levert alle denkbare vormen van schade-expertise, claims management, naturaherstel en onderzoek. Onder de merknaam Vering worden specialistische en internationale expertises uitgevoerd. Een bedrijf als Lengkeek, dat in Nederland toonaangevend is op het gebied van schade-expertise (property, CAR, techniek en aansprakelijkheid), taxaties, inspecties, bouwkundige opnames en coördinatie van schadeherstel in natura, is dan ook een uitstekende aanvulling op het internationale netwerk van Vering. Vering is aangesloten bij het wereldwijd opererende VRS Adjusters netwerk.


Hans de Hoog van Lengkeek over de overname: “Lengkeek is als zelfstandige onderneming uitgegroeid tot een belangrijke speler in met name het projectsegment. Met de komst van Adenes / Vering gaan we een nieuwe fase in, waar ik erg naar uitkijk. Adenes en Lengkeek hebben sterk op elkaar gelijkende culturen. Net als bij Lengkeek zijn de aandelen van Adenes volledig in handen van het management. Directie en management van zowel Adenes als Lengkeek zijn afkomstig uit het expertisevak, en spreken elkaars taal. Ik ben ervan overtuigd dat wij met Adenes groep en haar groeiende netwerk van Vering International nieuwe kansen bieden voor onze medewerkers, en het verschil kunnen maken voor onze Nederlandse opdrachtgevers."


Tancrede Stagnara, CEO van Vering International: “Lengkeek past precies bij de visie en bedrijfscultuur van Vering. Samen verwachten we de lokale markt minimaal zo goed te kunnen blijven bedienen als nu, aangevuld met werkzaamheden vanuit en voor het internationale netwerk. Naast Vering Frankrijk en het recent overgenomen Alfacincotti in Italië, is de acquisitie van Lengkeek een volgende stap in de vorming van het Europees platform van Vering International. Vering International is aangesloten bij het netwerk van VRS International Adjusters en bouwt met deze uitbreiding haar betrokkenheid verder uit."

 

Lengkeek wordt onderdeel van Vering International. De overname heeft geen gevolgen voor de organisatie, het management, de medewerkers en de kantoren van Lengkeek. Ook de naam Lengkeek blijft gehandhaafd.

 

Geplaatst op 20-09-2022

Volgende >


Share on: