Rivean Capital gaat de verdere groei van CED ondersteunen

BlackFin Capital Partners (BlackFin) en Rivean Capital (Rivean) kondigen de voorgenomen verkoop aan van CED Group Holding B.V. (CED Group) door BlackFin aan Rivean. CED Group is een full-service schademanagement dienstverlener. Onder eigendom van Rivean zal de ingezette Europese groeistrategie van CED Group verder worden voortgezet.

CED Group is een van oorsprong Nederlands bedrijf en biedt haar klanten full-service schademanagement diensten, variërend van taxatie, risico-inspectie en noodhulp, tot (letsel)schadebehandeling, herstel in natura en regres. CED Group is actief in de domeinen Property, Mobility en Vitality en heeft daarnaast een sterke cross-border claims organisatie. Naast Nederland is CED Group actief in Frankrijk, België en Spanje en heeft het kantoren in 8 andere landen voor de cross-border claims activiteiten. 


CED Group heeft een sterke groeiambitie om Europees marktleider te worden op het gebied van schademanagement. De volledige CED Group telt ongeveer 2.000 medewerkers in 12 Europese landen. Naast groei staan innovatie en een toekomstbestendige digitalisering centraal in de strategie van CED Group om haar klanten altijd en overal een optimale klantbeleving te geven: beter, sneller en goedkoper dan andere partijen; persoonlijk waar het moet, digitaal waar het kan. 


In 2018 heeft BlackFin CED Group gekocht van 46 verzekeraars en tussenpersonen en in de afgelopen jaren is CED Group verder gegroeid. Deze groei is zowel organisch als door acquisities gerealiseerd alsmede door het verbeteren van de competitiviteit van de groep. Voorbeelden hiervan zijn het verder uitbouwen van de digitale component van de dienstverlening, het opzetten van een Digital Factory en Operations Support center in Tunesië en het versterken van de klantrelaties. Maar ook de overnames van Eurexo, CAP, Gexa, Bodex, Lamoral en Veduma hebben bijgedragen aan de groei van CED Group als sterke Europese organisatie. 


De strategie en groeiambities van CED Group worden door Rivean onderschreven. Rivean streeft ernaar het management team te ondersteunen bij de ambitieuze organische strategie en groei verder te versnellen door het voortzetten van de internationale buy-and-build strategie om de leidende Europese partij in dienstverlening voor verzekeraars te worden. 


François Goffinet, CEO CED Group: ‘Wij zijn trots op de samenwerking met BlackFin en de groei die we samen hebben gerealiseerd en willen het team van BlackFin bedanken voor de ondersteuning in de afgelopen jaren. We kijken ernaar uit om deze groei samen met Rivean voort te zetten. Hierbij staan de optimale klantbeleving en de ontwikkeling van onze medewerkers voorop.’ 


Nikolai Pronk, Managing Partner Rivean Capital: ‘Wij zien CED Group als zeer aantrekkelijke mogelijkheid om te investeren in een groeiende dienstverlener van schade-expert- en schademanagementdiensten die actief is in Nederland, Frankrijk, België en Spanje. François, Jan Willem en het bredere team hebben een sterk digitaal platform gebouwd en zijn gestart met een actieve buy-and-build strategie om de leidende speler te worden in de bredere waardeketen voor schademanagement en we zijn verheugd over het vooruitzicht om hen te ondersteunen bij het versnellen van de groeistrategie van het bedrijf.’
 

Eric May, Founding Partner BlackFin: 'De ontwikkeling van CED Group van de afgelopen jaren is waarschijnlijk het beste voorbeeld van de kracht van BlackFin om portfoliobedrijven te transformeren. CED Group heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende Europese speler met een sterke technologische propositie en uitstekende customer service. Proficiat aan alle CED Group-teams, die onder leiding van François Goffinet en Jan Willem Wolffenbuttel hard hebben gewerkt om dit te bereiken. We hebben er alle vertrouwen in dat CED Group, met de steun van Rivean Capital, snel zal blijven uitbreiden en de markt verder zal consolideren.' 

De overname zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 worden afgerond.


Over Rivean 
Rivean is een vooraanstaande private equity investeerder voor de Europese mid-market met kantoren in Utrecht, Brussel, Frankfurt, Zurich en Milaan. Rivean heeft meer dan €3 miljard aan fondsen onder beheer en sinds 1982 meer dan 250 bedrijven ondersteund bij het realiseren van hun groeiambities. 

Geplaatst op 10-01-2023

< VorigeVolgende >


Share on: